fbpx

Relatietherapie

Komen jullie steeds weer in dezelfde discussies of ruzies terecht? Willen jullie (h)echter contact? Willen jullie meer diepgang in je relatie? Zijn jullie elkaar kwijt na de komst van jullie kind? Heeft stress, rouw of het verleden negatieve invloed op jullie relatie?

Relatietherapie kan jullie helpen om te ontdekken wat jullie (allebei) doen in het contact met elkaar. Waar lopen jullie precies vast? Hoe zou het anders kunnen? Ik help jullie graag in het opdoen van een nieuwe ervaring!

Relatietherapie in Barneveld

In relatietherapie ga ik met jullie samen aan de slag, soms plan ik met elk van jullie ook een individueel gesprek. Ik geloof dat jullie zelf creatief genoeg zijn om oplossingen te bedenken voor een probleem. Het werkelijke probleem zit meestal (niet altijd) in de manier waarop jullie met het probleem omgaan en hoe jullie met elkaar omgaan. Als deskundige derde zit ik bij het gesprek. Om jullie te laten zien wat elk van jullie doet in het contact. Om jullie te helpen op een andere manier met elkaar in gesprek te gaan. Om elkaar zo authentiek mogelijk te ontmoeten. Om elkaar weer te gaan meemaken als geliefde waar je mag ontspannen en herstellen. Om veilig te zijn bij elkaar.

Wanneer heb je relatietherapie nodig?

Ik zou altijd adviseren om met enige regelmaat preventief een gesprek te hebben met een ‘deskundige derde’ erbij. Daarom bied ik APK voor je relatie aan. Om te investeren in je relatie en te voorkomen dat je samen vastloopt.

Relatietherapie heb je in elk geval nodig als je:

  • steeds in dezelfde patronen terechtkomt (ruzies, terugtrekken)
  • je eenzaam voelt in je relatie
  • niet goed over kwetsbare dingen kunt praten samen
  • samen niet tot een belangrijke beslissing kunt komen
  • onvrede voelt over hoe jullie nu partners zijn
  • achtervolgd wordt door problemen uit het verleden
  • die behoefte hebt…

Kortom: wees niet bang dat je je aanstelt. Als jij ergens een probleem mee hebt, dan is het dus een probleem voor jou. En dat is het waard om te onderzoeken en te bespreken.

Wacht niet te lang met hulp zoeken. Hoe eerder je ermee aan de slag gaat, hoe minder schade. Therapie is niet meer dan een goed, veilig en eerlijk gesprek waarmee je je ontwikkeling een flinke zet kan geven.

Wanneer er sprake is geweest van ontrouw (porno, vreemdgaan) werk ik met een speciaal programma. S.A.M.E.N. is een online programma dat jullie helpt om uit de wanhoop te komen en gericht te werken aan herstel van je relatie.

Wat levert relatietherapie op?

Mijn doel is jullie nieuwe ervaringen op laten doen in contact met elkaar. Bestaande patronen nemen we samen onder de loep. Wat werkt wel en wat werkt niet?

Een nieuwe ervaring is simpelweg een nieuwe tool, een manier van met elkaar omgaan die veel beter werkt dan dat wat jullie al kennen. Zodat je ervaart hoe het is om écht contact met elkaar te hebben, elkaar te horen en te zien. Zonder verwijt, onbegrip, geklaag.

Van sleur naar een frisse blik. Dat wat jullie altijd al doen (in contact), blijkt niet te werken. Het is onbevredigend, saai, leeg, pijnlijk of frustrerend. Hoe zou het zijn om je partner in een ander licht te zien? Om te ontdekken wat waardevol voor je partner is en te delen wat nou echt belangrijk is voor jou? Met zo’n frisse blik doorbreek je automatisch de sleur. Het wordt  weer als nieuw.

Van machteloosheid naar regie nemen. Je bent nooit alleen maar slachtoffer. Dat kan even zeer doen om je te realiseren, zeker als je partner je pijn heeft gedaan. Jouw aandeel in de relatieproblemen onder ogen zien, geeft kracht. Je partner kun je niet veranderen, maar jouw aandeel wel! Ik help je om te zien wat JIJ kan doen om een fijnere relatie te hebben. Als jullie die kans allebei aangrijpen, gaat er heel wat in beweging komen in jullie relatie!

Van oude pijn naar nieuwe positieve ervaringen. We gaan geen oude koeien uit de sloot halen. Ik werk in het hier-en-nu. Dus wat doet er nu nog zeer? Wat zou je nu willen (zeggen)? Ik help jullie om de pijn uit het verleden die zich nu aan je opdringt, samen te delen en te helen, en om samen iets nieuws te ervaren. Nieuwe pijn voorkomen én oude pijn genezen.

Kosten

Kijk voor de tarieven hier. Afhankelijk van je verzekering kun je in aanmerking komen voor een vergoeding (in 2021 vergoed alleen CZ relatietherapie).

Werkwijze

Je zit niet vast aan een traject. Ik kan wel een schatting geven van het aantal gesprekken dat jullie verder gaat helpen. Maar soms is één of enkele gesprekken al voldoende. Samen kijken we wat jullie nodig hebben en willen. We evalueren altijd na 5 gesprekken.

Liever eerst even kennismaken? Dat is gratis en duurt ongeveer een half uur. Jullie zijn welkom in mijn praktijk in Barneveld, of we plannen een telefonische kennismaking. Online therapie is ook mogelijk.

 

de grote relatiecursus willeke van voorst

“Ook heb je geen relatieproblemen, is dit evengoed een aanrader. Je leert elkaar toch anders kennen. Je leert je verdiepen in de ander ermee omgaan en erover praten. Het is fijn als je dat lukt. Alles lijkt er beter van te worden, samen, voor de kinderen en tussen de lakens.
Wij hebben er in ieder geval wel baat bij gehad en wie weet zoeken we je nog eens op Willeke, als we weer eens in die vicieuze cirkel komen! Zo professioneel en persoonlijk tegelijk. Echt fijn voor vrouw maar ook zeker voor de man. Bedankt!”

Robbert en Manon

Relatietherapie

“We kwamen bij Willeke terecht omdat we vast zaten in patronen en elkaar niet begrepen. Dit zorgde voor veel stress, discussie en onzekerheid. Willeke heeft ons beiden een spiegel voorgehouden om zo in te laten zien wat we doen en waarom. Dat inzicht zorgt ervoor dat we nu minder makkelijk in diezelfde patronen vervallen. En zodra we er wel weer vast in zitten, hebben we nu handvatten om er samen uit te komen.
Willeke is een hele enthousiaste lieve therapeut die kritisch durft te zijn. Verder vertelt ze geregeld zaken over haarzelf en haar eigen relatie waardoor je het gevoel krijgt dat je echt niet de enige bent die soms even niet op één lijn zit met je partner.
Relatietherapie bij Willeke is echt een aanrader! En niet alleen een aanrader als er ruzie is in huis, maar ook als je gewoon verbinding met elkaar wilt houden.”

G. en C.

Relatietherapie

“Willeke is een vrolijke en vriendelijke therapeut die kritische vragen durft te stellen. Ze zegt wat ze denkt en prikt door makkelijke antwoorden heen. Ze legt snel verbanden en leert je om zelf inzicht te krijgen in je patronen en waar ze vandaan komen. Ook durft ze een stukje kwetsbaarheid te laten zien, waardoor je je gelijkwaardig voelt. We hebben zowel samen als individueel gesprekken gehad en het heeft ons genoeg handvaten gebracht om zelf mee verder te gaan. Een aanrader dus, als je jezelf beter wilt leren begrijpen.”

L. en A.

Relatietherapie