Relatietherapie

Komen jullie steeds weer in dezelfde discussies of ruzies terecht? Willen jullie (h)echter contact? Willen jullie meer diepgang in je relatie? Zijn jullie elkaar kwijt na de komst van jullie kind? Heeft stress, rouw of het verleden negatieve invloed op jullie relatie?

Relatietherapie kan jullie helpen om te ontdekken wat jullie (allebei) doen in het contact met elkaar. Waar lopen jullie precies vast? Hoe zou het anders kunnen? Ik help jullie graag in het opdoen van een nieuwe ervaring!

6 tips om je relatie te verbeteren

Gratis webinar "Stop het gedoe in je relatie"

Maandag 24 juni 2024 om 20.00 uur

Hoe zorg je dat je vervelende patronen in je relatie doorbreekt? Door te zorgen dat je weet waar die patronen vandaan komen. Ik vertel je in dit webinar precies:

  • welke dynamiek jouw relatie plaagt
  • waarom je relatie leuker kan
  • welke leugens jij jezelf vertelt
  • wat JIJ kunt doen om de relatie te verbeteren

Er is ruimte voor jouw vragen. Zorg dus dat je het niet mist! (géén replay)

 

 

Relatietherapie in Barneveld

In relatietherapie ga ik met jullie samen aan de slag, soms plan ik met elk van jullie ook een individueel gesprek. Ik geloof dat jullie zelf creatief genoeg zijn om oplossingen te bedenken voor een probleem.

Het werkelijke probleem zit meestal in de manier waarop jullie met het probleem omgaan en hoe jullie met elkaar omgaan. Als deskundige derde zit ik bij het gesprek. Om jullie te laten zien wat elk van jullie doet in het contact. Om jullie te helpen op een andere manier met elkaar in gesprek te gaan.

Zo kun je elkaar authentiek ontmoeten. En elkaar weer te meemaken als geliefde waar je mag ontspannen en herstellen. Om veilig te zijn bij elkaar.

relatietherapie barneveld

Wanneer heb je relatietherapie nodig?

Ik zou altijd adviseren om met enige regelmaat preventief een gesprek te hebben met een ‘deskundige derde’ erbij. Daarom bied ik altijd een gratis kennismakingsgesprek aan. Om te investeren in je relatie en te voorkomen dat je samen vastloopt.

Want je merkt vaak al maanden of jaren eerder dat er gedoe is in je relatie. Dat het niet lekker loopt.

Vraag jezelf eens af…

Komen we steeds in dezelfde patronen terecht, waarbij we ruzie maken of ons terugtrekken?

Voel ik me eenzaam in mijn relatie?

Kunnen wij goed samen praten over kwetsbare dingen?

Komen we samen tot belangrijke beslissingen?

Voel ik onvrede over de manier waarop we nu partners zijn?

Zijn we vooral ouders of ook partners?

Worden we achtervolgd door problemen uit het verleden?

Vraag jezelf eens af: is dit de relatie die je wilt?

Wat jij wilt is waardevol

Kortom: wees niet bang dat je je aanstelt. Als jij ergens een probleem mee hebt, dan is het dus een probleem voor jou. En dat is het waard om te onderzoeken en te bespreken.

Wacht niet te lang met hulp zoeken. Hoe eerder je ermee aan de slag gaat, hoe minder schade. Therapie is niet meer dan een goed, veilig en eerlijk gesprek waarmee je je ontwikkeling een flinke zet kan geven.

Wanneer er sprake is geweest van ontrouw (porno, vreemdgaan) werk ik met een speciaal programma. S.A.M.E.N. is een online programma dat jullie helpt om uit de wanhoop te komen en gericht te werken aan herstel van je relatie.

Wat levert relatietherapie op?

Mijn doel is jullie nieuwe ervaringen op laten doen in contact met elkaar. Bestaande patronen nemen we samen onder de loep. Wat werkt wel en wat werkt niet?

Een nieuwe ervaring is simpelweg een nieuwe tool, een manier van met elkaar omgaan die veel beter werkt dan dat wat jullie al kennen. Zodat je ervaart hoe het is om écht contact met elkaar te hebben, elkaar te horen en te zien. Zonder verwijt, onbegrip, geklaag.

Van sleur naar een frisse blik. Dat wat jullie altijd al doen (in contact), blijkt niet te werken. Het is onbevredigend, saai, leeg, pijnlijk of frustrerend. Hoe zou het zijn om je partner in een ander licht te zien? Om te ontdekken wat waardevol voor je partner is en te delen wat nou echt belangrijk is voor jou? Met zo’n frisse blik doorbreek je automatisch de sleur. Het wordt  weer als nieuw.

Van machteloosheid naar regie nemen. Je bent nooit alleen maar slachtoffer. Dat kan even zeer doen om je te realiseren, zeker als je partner je pijn heeft gedaan. Jouw aandeel in de relatieproblemen onder ogen zien, geeft kracht. Je partner kun je niet veranderen, maar jouw aandeel wel! Ik help je om te zien wat JIJ kan doen om een fijnere relatie te hebben. Als jullie die kans allebei aangrijpen, gaat er heel wat in beweging komen in jullie relatie!

Van oude pijn naar nieuwe positieve ervaringen. We gaan geen oude koeien uit de sloot halen. Ik werk in het hier-en-nu. Dus wat doet er nu nog zeer? Wat zou je nu willen (zeggen)? Ik help jullie om de pijn uit het verleden die zich nu aan je opdringt, samen te delen en te helen, en om samen iets nieuws te ervaren. Nieuwe pijn voorkomen én oude pijn genezen.

Kosten

Kijk voor de tarieven hier.

Werkwijze

Samen kijken we naar wat jullie nodig hebben. Online of offline, intensieve therapie of af en toe een los gesprek.

Ik merk dat veel stellen het lastig vinden om prioriteit te geven aan hun relatie. Het kost ook tijd om nieuwe inzichten op te doen en gewoonten aan te wennen.

Daarom werk ik graag met het All-in Relatietraject. Daarbij dompel je je samen met je partner 6 maanden lang in therapie en zelfstandig aan de slag. Zodat er tussen de sessies door ook echt iets gebeurt en je oefent met wat je hebt geleerd. Wanneer je samen vastloopt, ben ik via mail onbeperkt beschikbaar. Ik geloof dat je dan als stel pas echt stappen kunt zetten. Als je er 100% voor gaat.

Liever eerst even kennismaken? Dat is gratis en duurt ongeveer een half uur. Jullie zijn welkom in mijn praktijk in Barneveld, of we plannen een telefonische kennismaking. Online therapie is ook mogelijk.

Ervaringen van anderen

Gelijkwaardig en kwetsbaar

“Willeke is een vrolijke en vriendelijke therapeut die kritische vragen durft te stellen. Ze zegt wat ze denkt en prikt door makkelijke antwoorden heen. Ze legt snel verbanden en leert je om zelf inzicht te krijgen in je patronen en waar ze vandaan komen. Ook durft ze een stukje kwetsbaarheid te laten zien, waardoor je je gelijkwaardig voelt. We hebben zowel samen als individueel gesprekken gehad en het heeft ons genoeg handvaten gebracht om zelf mee verder te gaan. Een aanrader dus, als je jezelf beter wilt leren begrijpen.”

L. en A.

Relatietherapie

Zeker ook voor de man

“Ook al heb je geen relatieproblemen, is dit evengoed een aanrader. Je leert mekaar toch anders kennen. Je leert je verdiepen in de ander ermee omgaan en erover praten. Het is fijn als je dat lukt. Alles lijkt er beter van te worden, samen, voor de kinderen en tussen de lakens.

Wij hebben er in ieder geval wel baat bij gehad en wie weet zoeken we je nog eens op Willeke, als we weer eens in die vicieuze cirkel komen! Zo professioneel en persoonlijk tegelijk. Echt fijn voor vrouw maar ook zeker voor de man. Bedankt!”
Robbert en Manon

Relatietherapie

Patronen zelf leren doorbreken

“We kwamen bij Willeke terecht omdat we vast zaten in patronen en elkaar niet begrepen. Dit zorgde voor veel stress, discussie en onzekerheid. Willeke heeft ons beiden een spiegel voorgehouden om zo in te laten zien wat we doen en waarom. Dat inzicht zorgt ervoor dat we nu minder makkelijk in diezelfde patronen vervallen. En zodra we er wel weer vast in zitten, hebben we nu handvatten om er samen uit te komen.
Willeke is een hele enthousiaste lieve therapeut die kritisch durft te zijn. Verder vertelt ze geregeld zaken over haarzelf en haar eigen relatie waardoor je het gevoel krijgt dat je echt niet de enige bent die soms even niet op één lijn zit met je partner.
Relatietherapie bij Willeke is echt een aanrader! En niet alleen een aanrader als er ruzie is in huis, maar ook als je gewoon verbinding met elkaar wilt houden.”

G. en C.

Relatietherapie

Meer informatie of aanmelden?

1 + 9 =