Over Willeke

Even voorstellen

Mijn naam is Willeke van Voorst-Mulder. Ik ben getrouwd en heb vier kinderen. Na mijn studie Communicatie werkte ik jarenlang zelfstandig en in loondienst als communicatieadviseur, met name bij grotere zorgorganisaties.

Communicatie is mijn passie, nog steeds. Maar nu meer dan ooit tussen mensen.

Ik volgde de vierjarige opleiding ‘ervaringsgerichte psychosociale hulpverlening en gestaltgezinstherapie’ bij het Kempler Instituut Nederland. Hoewel ik ‘ervaringsgerichte gestalttherapeut’ beter vind klinken. Mijn manier van werken is – zoals de naam al zegt – erop gericht dat je nieuwe ervaringen opdoet, zodat je niet alleen vis krijgt voor je geld maar ook zelf leert vissen. Daar heb je de rest van je leven profijt van! Ik werk vanuit het gedachtegoed van gestalt: holistisch, in het hier-en-nu, gericht op bewustwording en acceptatie.

Werkwijze en identiteit

Vanaf het eerste gesprek gaan we aan de slag. Er is altijd iets om mee te werken! Ik wil je helpen te kijken naar wat je nu doet in contact met anderen (en met mij) en waar dat vandaan komt. Door in het hier en nu ander gedrag uit te proberen of een andere reactie te krijgen dan je gewend bent, ga je meer begrijpen van jezelf en voel je je toegerust om dingen anders aan te pakken. Wat we bespreken is altijd actueel. Ik ben open en eerlijk en houd ook van samen lachen. Het is een persoonlijke manier van therapie. Werken aan jezelf is ook gewoon leuk en geeft nieuwe energie. Ik bied een veilige plek waar alles gezegd en gevoeld mag worden.

Lees hier wat anderen over mij zeggen

Mijn christelijke geloofsovertuiging is onderdeel van wie ik ben en dus hoe ik werk. Belangrijke waarden zijn liefde, trouw, verantwoordelijkheid en vergeving. Ik zal je echter niet mijn geloof opdringen en help je net zo graag wanneer je niet (hetzelfde) gelooft. Ervaar zelf of er een klik is tussen ons!

Mijn passie

Ik heb voor mijn afstudeerscriptie onderzocht hoe je relaties kunt versterken, zodat soms een scheiding of crisis voorkomen kan worden. Meer dan 1 op de 3 stellen gaan uit elkaar! Met vele gevolgen voor henzelf en hun eventuele kinderen. Ze zoeken vaak te laat hulp voor waar ze in vast lopen of als ze gewoon ontevreden zijn en niet weten hoe ze het weer goed kunnen hebben samen. Zo jammer! Als je bedenkt wat een relatie ook kan zijn…

Een relatie is altijd in beweging. Je partner ontwikkelt zich dus er valt altijd weer wat nieuws te ontdekken. Pijnlijke ervaringen kunnen geheeld worden in de relatie met je partner. Door actief te (blijven) werken aan je relatie wordt het een veilige haven, een oase, een plek om te groeien.

Ik wil stellen inspireren om te werken aan hun relatie VOORDAT er stormen in hun leven komen. Bijvoorbeeld door het organiseren van inspiratieavonden en het schrijven van blogs.

Veel mensen schrikken terug voor therapie. Mijn persoonlijke ervaring is dat therapie – al is het maar één gesprek – je ontwikkeling een flinke zet kan geven. Zie het als een goed gesprek. Van sleur naar een frisse blik, van machteloosheid naar regie nemen, van oude pijn naar nieuwe positieve ervaringen.

Kijk ook eens bij apk voor je relatie!

Gratis kennismakingsgesprek?

Kom eens kennismaken. Met je vragen en zorgen. Zijn wij wel een goede match? Dit gesprek duurt een half uur en is kosteloos.

Liever telefonisch? Geen probleem.

Ik vind Willeke een fijne therapeut.
Ze is warm, betrokken, veilig en meelevend. Willeke stelt verdiepende vragen of geeft terug wat ze persoonlijk bij je ervaart. Dat kan soms confronterend zijn maar hierdoor kom je wel tot inzicht.
Majorie Terstappen

Intervisiegenoot