Over Roos

Roos Vrijmoeth - Leven in je Relatie

Mijn naam is Roos Vrijmoeth en ik ben werkzaam als relatietherapeut bij Leven in je relatie. Ik ben getrouwd en ik heb 3 kinderen.

Relaties en gezinnen

Ruim 10 jaar lang heb ik binnen de jeugdhulpverlening ervaring opgedaan in het werken met relaties en gezinnen. In die periode heb ik me gespecialiseerd in situaties waarin een complexe scheiding plaatsvindt.

Ik vind het waardevol om eerder in het proces al mee op te lopen, wanneer je juist wel samen verder wilt en je bereid bent te onderzoeken welke patronen of pijnplekken je daarbij in de weg staan. Maar ook als je niet weet of je verder kunt samen en daarin echt vastloopt.

Zelf weet ik hoe spannend en kwetsbaar het is om het te hebben over persoonlijke gevoelens en tegelijkertijd heb ik ervaren hoe fijn het is om dichterbij jezelf en daardoor ook bij de ander te kunnen zijn.

Persoonlijke missie

Ik ervaar het als mijn persoonlijke missie om de uitdagingen die welke relatie dan ook met zich mee brengt, te normaliseren. Relaties kunnen zich verdiepen en versterken omdat moeilijkheden en verschillen er meer mogen zijn. Dat is een paradox die ik zelf aan den lijve ondervonden heb in de relatie met mijn man en waar ik dagelijks mee bezig ben.

Graag kijk ik daar samen met jullie naar die uitdagingen of belemmeringen en loop ik een stukje mee op. Op een betrokken en open manier, waarbij ik hoop dat we elkaar echt kunnen ontmoeten.

Opleidingen en specialisaties

  • Ervaringsgerichte psychosociale hulpverlening en Gestalt-gezinstherapie (Kempler)
  • Multidimensionele familietherapie (MDFT)
  • Emotionally Focuses Therapy (EFT)
  • SCHIP aanpak – postrelationele therapie
  • Ouderschap na scheiding
  • Contextuele hulpverlening
  • Maatschappelijk werk en Dienstverlening