Alles over een goede relatie

Iedereen wil een goede, fijne relatie maar niet iedereen weet hoe je een goede relatie krijgt én houdt. Waarom is het zo belangrijk om daar in te investeren? Wat levert dat op? In dit artikel lees je alles over hoe je een goede relatie krijgt.

Wat is een goede relatie? | Waarom is een goede relatie belangrijk? | Welke manieren zijn er om een goede relatie te krijgen? | Welke voordelen heeft een goede relatie? | Hoe krijg je een goede relatie?

Wat is een goede relatie?

In een goede relatie kom je allebei tot je recht. Hoe dat precies is, verschilt dus per stel. Een goede relatie wordt meestal gekenmerkt door vertrouwen, positieve communicatie en de flexibiliteit om samen met veranderingen om te gaan.

Het is normaal dat je als stel je eigen patronen ontwikkelt. Wat voor jullie werkt, zou bij een ander niet passen. Maar weet wel wát jullie patronen zijn. Welke patronen dienen je relatie en welke juist niet?

Lees ook: Doorbreek patronen met deze mini-relatiecursus

Waarom is een goede relatie belangrijk?

Een goede relatie zorgt ervoor dat je je veilig voelt. Je treedt de wereld met meer (zelf)vertrouwen tegemoet. Hierdoor doe je positieve ervaringen op en verwerk je negatieve ervaringen beter. Je groeit samen én als individu door een goede relatie.

Welke manieren zijn er om een betere relatie te krijgen?

Je kunt een goede relatie krijgen door te investeren in verschillende aspecten: kwetsbaarheid, communicatie, de balans tussen samen en alleen, in patronen doorbreken, intimiteit en seksualiteit en vriendschap. Al deze bouwstenen hebben aandacht nodig en helpen je bouwen aan een goede relatie.

In De Grote Relatiecursus leer ik je alle bouwstenen van je relatie aandacht geven, door middel van video’s, werkbladen, gespreksvragen, oefeningen en heel veel tips en praktijkvoorbeelden. De beste investering die je in je relatie kunt doen!

Welke voordelen heeft een goede relatie?

Een goede relatie heeft eindeloos veel voordelen. Je bent gezonder, veerkrachtiger, minder vaak ziek, meer tevreden, minder bang, beter bestand tegen stress en tegenslagen en je leeft zelfs langer! Een goede relatie heeft nog veel meer voordelen en is alle moeite waard om in te investeren.

Het mooiste aan een goede relatie is dat je echt gekend wordt door je partner. Alles mag er zijn, ook al is niet alles leuk aan jou. Jij en je partner begrijpen elkaar, steunen en corrigeren elkaar. Kennen en gekend worden. Dat zorgt ervoor dat je als individu ook tot bloei komt. Je voelt je daardoor zoveel zelfverzekerder en ontspannen. Je kunt veel beter met stress omgaan en daar alleen al word je gewoon een gelukkiger persoon van!

Hoe krijg je een goede relatie?

Je krijgt een goede relatie door je relatie op nummer 1 te zetten. Zorg dat je investeert in alle aspecten van je relatie en zoek hulp bij jullie uitdagingen. Heel bewust groeien samen zorgt voor een goede relatie waarin jullie allebei tot je recht komen.

Investeren in je relatie? Volg De Grote Relatiecursus helemaal zelfstandig of met een relatietherapeut samen.