Individuele therapie

Loop je vast op één of meer gebieden van je leven, kies dan voor individuele therapie. Samen met jou kijk ik naar waar je staat in je leven en waarom het niet goed met je gaat.

Bijvoorbeeld door stress op het werk, burnout, traumaverwerking, een laag zelfbeeld, eetproblemen, depressieve klachten, gevolgen van misbruik, angst of een pestverleden.

individuele psychosociale therapie

Vanaf het eerste gesprek gaan we aan de slag. Er is altijd iets om mee te werken! Ik wil je helpen te kijken naar wat je nu doet in contact met anderen (en met mij) en waar dat vandaan komt. Ik werk ervaringsgericht, dat betekent dat ik je nieuwe ervaringen wil laten opdoen waardoor je meer begrijpt van jezelf en dingen ook anders kunt gaan aanpakken. Ik werk in het hier-en-nu, ben open en eerlijk en houd ook van samen lachen. Want werken aan jezelf is ook gewoon leuk en geeft nieuwe energie. Ik bied een veilige plek waar alles gezegd en gevoeld mag worden.

Samen onderzoeken we wat jou het beste helpt. Neem gerust iemand mee naar een gesprek. Je partner, ouder of een goede vriend(in). Zij zijn van onschatbare waarde in het doorvoeren van veranderingen in je leven!

Wanneer heb je therapie nodig?

Je hebt therapie nodig wanneer jij of je omgeving (partner, familie) last ondervindt van jouw klachten. Bijvoorbeeld wanneer je: 

  • moeite hebt met goed voor jezelf te zorgen
  • lichamelijke klachten hebt
  • je moe, gestrest of overspannen voelt
  • niet goed functioneert, thuis of op het werk
  • steeds in dezelfde situaties of patronen terechtkomt
  • onvrede voelt over je leven en hier verder in wilt komen
  • achtervolgd wordt door ervaringen uit het verleden
  • die behoefte hebt…

Kortom: wees niet bang dat je je aanstelt. Als jij ergens een probleem mee hebt, dan is het dus een probleem voor jou. En dat is het waard om te onderzoeken en te bespreken.

Wacht niet te lang met hulp zoeken. Hoe eerder je ermee aan de slag gaat, hoe minder schade. Therapie is niet meer dan een goed, veilig en eerlijk gesprek waarmee je je ontwikkeling een flinke zet kan geven.

Wanneer kies je voor relatietherapie in plaats van individuele therapie?

Ik ben er voorstander van dat je je eventuele partner meeneemt naar gesprekken. Omdat hij of zij je kan helpen veranderingen ook in je leven thuis door te voeren. Zodat je het niet alleen hoeft te doen en te dragen. Voor je relatie is het belangrijk dat je partner met jou meegroeit. Dus wat is dan het verschil tussen deze twee vormen van therapie?

Bij individuele therapie draait het om jou. Ik zal de hulp van je partner in het gesprek alleen inroepen als dat nodig is, en ook dat met het doel om jou te helpen groeien en ontwikkelen. Je partner kan soms een behoorlijke steun in de rug zijn (en soms juist het tegenovergestelde!).

Bij relatietherapie draait het om de dynamiek tussen jullie onderling. Daarbij kijk ik naar een stukje individueel van jou en van je partner, maar jullie relatie staat centraal. Als er verdere uitdieping van een individueel thema nodig is, dan kunnen we een individueel gesprek plannen.

Keuze voor de juiste vorm van therapie vind ik relevant, omdat dat dan voor iedereen duidelijk is wat het doel is van het gesprek.

Wat levert therapie op?

Mijn doel is je nieuwe ervaringen op laten doen in contact, met mij maar dat kan ook met je partner of iemand anders die je meeneemt naar het gesprek. Bestaande patronen nemen we samen onder de loep. Wat werkt wel en wat werkt niet voor jou?

Een nieuwe ervaring helpt je te ontdekken wie jij bent en waarom je doet zoals je doet. Maar ook wat het effect is op een ander.

Van sleur naar een frisse blik. Hoe zou het zijn om jezelf authentiek te laten zien? Om je grenzen aan te mogen geven? Om een ander om hulp te mogen vragen? Om je kwetsbaarheid te tonen? Om te leren zorgen voor dat ‘kind in jezelf’? Dat ontdek je alleen als je het ervaart. In een veilige setting. Dus ik daag je uit om van het oude vertrouwde gedrag af te stappen en een nieuwe ervaring op te doen. Opgedane ervaringen leer je nooit meer af!

Van machteloosheid naar regie nemen. Je bent nooit alleen maar slachtoffer. Dat kan even zeer doen om je te realiseren, zeker als iemand je pijn heeft gedaan. Ik help je te ontdekken waar je wél regie over kunt nemen, wat jouw verantwoordelijkheid is. Je hebt dan zomaar kans dat je omgeving ook verandert, omdat je alles in beweging brengt door een kleine aanpassing.

Van oude pijn naar nieuwe positieve ervaringen. Ik werk in het hier-en-nu. Wat ervaar je als ik dit zeg? Waar komt dat vandaan? Wat heb je nodig? Wie zou je daarbij kunnen helpen? Ik help je om de pijn uit het verleden die zich nu aan je opdringt, te delen en te helen. Nieuwe pijn voorkomen door anders te doen en te denken, én oude pijn genezen door jezelf te geven wat je nodig hebt.

Kosten

Kijk voor de tarieven hier. Afhankelijk van je verzekering kun je in aanmerking komen voor een vergoeding.

Voor gesprekken in opdracht van je werkgever, hanteer ik een ander tarief. Neem contact met mij op voor een offerte.

Werkwijze

Je zit niet vast aan een traject. Ik kan je wel een schatting geven van het aantal gesprekken dat je verder gaat helpen. Maar soms is één of enkele gesprekken al voldoende. Samen kijken we wat je nodig hebt en wilt. We evalueren altijd na 5 gesprekken.

Liever eerst even kennismaken? Dat is gratis en duurt ongeveer een half uur. Dat kan via zoom of telefoon.

Is de afstand een probleem? Dan kunnen we een online afspraak maken.

“Ik heb bij Willeke relatietherapie en individuele therapie mogen volgen. Tijdens onze relatietherapie bracht zij ons weer in verbinding met elkaar. Ze wist onze pijnpunten te benoemen en de juiste handvaten toe te rijken. Dacht je dat je na 12 jaar elkaar goed wist te kennen. Willeke heeft ons nog dichter bij elkaar weten te brengen. We hebben echte gesprekken en leren elkaar beter te begrijpen. Onze relatie heeft meer verdieping gekregen, wij worden samen oud!

Daarna zijn mijn partner en ik beiden nog de individuele therapie gaan volgen. Wat een verrijking is dat! Het is confronterend hoor, zo met je zelf aan de slag te gaan, maar wat leer je veel! Willeke leeft met je mee, houdt je een spiegel voor. Ik vond herkenning en daardoor kon ik haar kritische noot tot me nemen, mijn gevoel aan haar uiten. Ik was soms echt boos op haar doordat wat ze zei mij zo raakte, maar dat mocht. Ze ging er op door en zo vonden we samen waar mijn patronen vandaan kwamen. Ze tilt je op, neemt je mee en zet je met beide voeten terug op jouw aarde.

Ik moet denken aan haar qoute die regelmatig tijdens onze gespreken voorbij kwam als ik heel hard moest nadenken maar het stiekem gewoon heel spannend vond om vanuit mezelf te antwoorden: ‘er is geen goed of fout!’

Aan Willeke had ik een fijne gesprekspartner, ze heeft me mijn fijne zelfverzekerder ‘ik’ doen terug vinden en nu echt vanuit mijzelf.

Willeke is puur, kritisch, doortastend en weet waar ze het over heeft door vanuit zichzelf te praten maar wel heel professioneel. Komt soms enorm grappig uit de hoek, dat is heerlijk. Het maakt je sessie niet zo zwaar. Ik ga haar nog missen.”

N. en C.

Individuele therapie

“Ik vind Willeke empathisch, eerlijk en open. Ze houdt me op een professionele en vriendelijke manier een spiegel voor. Ze helpt me inzicht te krijgen in een stukje van mijzelf. De therapie is effectief en helpt me verder. Ik heb ontdekt dat ik niet over mijn grenzen moet gaan en dat ik eerlijk mag zijn over wat ik nodig heb. Ik voel een echte klik in de gesprekken en voel me gezien.”

Maria

Individuele therapie