We kunnen goed klagen over wat we willen maar niet krijgen. We zijn ook goed in het bekritiseren van onze partner. En als we liefde geven, doen we dat vaak op een voorspelbare manier. Iets wat bij ons past maar helemaal niet per se bij onze partner hoeft te passen. Met deze 20 tips om lief te doen tegen je partner, zit je vast een keer raak vandaag!

We spreken een bepaalde liefdestaal. Zo ben ik geneigd mijzelf weg te cijferen en niet te zeggen wat ik nodig heb, maar vindt mijn man het leuker als ik open ben over wat ik zou willen. Andersom doet hij allemaal klusjes en schenkt hij drinken voor me in, maar ervaar ik dat helemaal niet als liefde gericht op mij in het bijzonder. En hij maar denken dat hij me overlaad met liefde. Ik had niks in de gaten!

We hebben zo’n verschillende manier van liefde geven en liefde ontvangen! Probeer onderstaande tips eens uit om te kijken hoe je partner reageert. En kies dan juist datgene dat je niet zo vaak doet. Of alles, dat is ook leuk!

1. Breng een kopje koffie of thee op bed

2. Was de auto

3. Ruim zijn of haar spullen op

4. Leg je telefoon weg

5. Kruip ’s ochtends tegen je partner aan (be the bigger spoon)

6. Geef een massage

7. Help met een vervelend klusje

8. Kus je partner 6 seconden voor je weg gaat en als je terugkomt

9. Neem je partner mee voor een wandeling

10. Luister aandachtig

11. Stel verdiepende vragen over wat je partner beweegt, boeit, etc.

12. Haal een grapje uit

13. Wandel of fiets hand-in-hand

14. Koop een boek of tijdschrift waarvan je denkt dat je partner het leuk vindt

15. Slik elke vorm van kritiek vandaag in

16. Geef complimenten over wie je partner is (karakter, intenties, trouw, aandacht)

17. Neem serieus wat je partner zegt

18. Streel en liefkoos je partner door de dag heen

19. Geef erkenning voor wat je partner voelt of denkt

20. Zeg sorry

Foto: Jeremy Banks

Wil je investeren in je relatie?

Geef een relatie APK cadeau!